Statement Discovery

Zojuist (01-05-2017 om 18:20) ontving ik onderstaand statement van Discovery Networks:

Reactie op berichtgeving omtrent Delta

 

AMSTERDAM, 1 mei 2017 - De reacties die we hebben gekregen naar aanleiding van het besluit van Delta om onze zenders uit het basispakket te halen, zijn hartverwarmend. We weten dat we veel fans hebben in Zeeland, maar dit hadden we niet verwacht. We willen hierbij dan ook graag alle Zeeuwse kijkers bedanken voor hun steun.

 

Discovery Channel en Eurosport zijn al meer dan 25 jaar overal in Nederland beschikbaar in het basispakket en dat blijven ze wat ons betreft ook. Het basispakket van Delta bestaat in totaal uit 62 zenders. Onze zenders doen het in Zeeland bovendien erg goed: qua marktaandeel staat Discovery Channel op de 6e plek, TLC op de 14e, Eurosport op de 15e en ID op de 20e plek van meest bekeken zenders (bron: SKO jan-april 2017, 6+). De massale reacties van onze kijkers in Zeeland onderstrepen dit ook.

 

Een onderdeel van de berichtgeving in de (sociale) media is de prijs die Discovery Networks vraagt voor de doorgifte van haar zenders. Hoewel wij nooit uitspraken doen over lopende onderhandelingen zien wij ons gedwongen hier een toelichting op te geven.

 

Er is geen sprake van een verdubbeling van de vraagprijs van onze kant. We hebben de afgelopen jaren op diverse fronten geïnvesteerd in onze zenders met veel nieuwe series en exclusieve (sport-)content. Dit alles met als doel nóg beter bij de wensen en behoeften van onze kijkers aan te sluiten.

 

Ook de vraag of onze zenders in een extra pakket opgenomen kunnen worden, komt voorbij. Het klopt dat Discovery de basiszenders, waaronder Discovery Channel, ID, TLC en Eurosport, niet beschikbaar wil maken in een extra pakket. Wij willen dat deze beschikbaar blijven voor iedereen in Nederland, inclusief onze kijkers in Zeeland.

 

Voor alle duidelijkheid: onze zenders zijn in al die jaren nooit ergens ‘op zwart’ gegaan. De zenders van Discovery Networks Benelux blijven vanzelfsprekend beschikbaar via alle andere providers in Nederland, waaronder KPN, Ziggo en Tele2. Eurosport-liefhebbers kunnen bovendien altijd en overal terecht voor live sport op de Eurosport Player.

 

We willen niets liever dan tot een oplossing komen, zodat ook onze Zeeuwse fans kunnen blijven genieten van onze mooie (sport-) programma’s.

Deel een snel bericht met de andere bezoekers

Anonymous - 06/02/2018 - 11:26

alleen jammer dat eurosport na de olympische spelen pas weer terug komt, maarja je kunt niet alles hebben

F Hardy - 06/02/2018 - 11:25

goed te lezen, dat delta door de knieen is

JD - 06/02/2018 - 10:04

komen alle Discovery zenders terug? Lees het net in de app omroep zeeland?

Mgmg - 29/07/2017 - 14:38

Wat zal ik blij zijn dat ik weg kan bij delta :@

PietF - 28/05/2017 - 10:24

Heeft Discovery al gereageerd op de aangeboden handtekeningen? Ik neem aan van niet, arrogante lui daar....

Cancel
© 2017 L. Mangold, Copyright op overgenomen artikelen berust bij de schrijver hiervan.

Login Form