Reactie Delta

Zojuist (zondag avond 30 april 2017), heb ik bijna een half uur gesproken met een woordvoerder van Delta.
In dit gesprek heb ik een aantal vragen kunnen stellen en ben ik iets wijzer geworden.

Delta is al een aantal maanden geleden het gesprek aangegaan met Discovery Networks over het verlengen van het doorgifte contract.
Tot op heden zijn zij nog steeds in gesprek. Maar omdat er nog geen (prijs)afspraken zijn heeft, naar Delta mij verteld, Discovery Networks een sommatiebrief gezonden dat men om deze reden de doorgifte dient te stoppen.

In het gesprek kwam naar voren dat het tarief dat Discovery Networks nu vraagt 2x zo hoog zou zijn en dat Delta het niet verantwoord vindt om dit ten laste te laten komen van alle 140.000 klanten. Het "grotere plaatje" waar Delta naar streeft is om tv kijken voor iedereen betaalbaar te houden. Als men tegemoet komt aan de eis van Discovery Networks zou dit een precedent scheppen en wellicht ook bij andere content-aanbieders (de tv zenders) aanleiding zijn om meer te vragen voor doorgifte.

Achtergrond van de prijsverhoging is volgens de woordvoerder van Delta de rechten van de grote evenementen als de Giro die Discovery Networks heeft aangekocht. Hiermee is veel geld gemoeid, en dit moet uiteindelijk door iemand worden betaald.

Als reactie op mijn vraag waarom dit pas zo laat bekend gemaakt is, begreep ik dat dit komt doordat Delta gewend is eigenlijk altijd tot overeenstemming te komen met de aanbieders.

Delta geeft overigens ook aan dat Discovery Networks geen toestemming geeft om de zenders in een apart betaalpakket onder te brengen.

Deel een snel bericht met de andere bezoekers

Anonymous - 06/02/2018 - 11:26

alleen jammer dat eurosport na de olympische spelen pas weer terug komt, maarja je kunt niet alles hebben

F Hardy - 06/02/2018 - 11:25

goed te lezen, dat delta door de knieen is

JD - 06/02/2018 - 10:04

komen alle Discovery zenders terug? Lees het net in de app omroep zeeland?

Mgmg - 29/07/2017 - 14:38

Wat zal ik blij zijn dat ik weg kan bij delta :@

PietF - 28/05/2017 - 10:24

Heeft Discovery al gereageerd op de aangeboden handtekeningen? Ik neem aan van niet, arrogante lui daar....

Cancel
© 2017 L. Mangold, Copyright op overgenomen artikelen berust bij de schrijver hiervan.

Login Form